30. lokakuuta 2016

Virkattu unisieppari

Jo parin vuoden ajan ajatus unisiepparin tekemisestä on aika ajoin sujahtanut mieleeni, mutta joka kerran se on jäänyt tekemättä. Nyt pari viikkoa sitten päädyin blogiin, jossa sellainen oli tehty. Kipinä sai sytykkeen ja leimahdus tapahtui.


Blogikirjoituksessa oli myös ohje virkattuun osioon. Ei tarvinnut lisäinspiksiä tai ohjeita lähteä tällä kertaa enempää kaivelemaan sillä kirjoituksessa oli kivan näköinen malli heti käden ulottuvilla. Ei siis syytä aikailuun, kun sopivat langatkin löytyi mukavasti valmiista kätköistä. Virkattu osio oli tehty sukkelaan yhdessä illassa ja kyllä tuntui pitkältä kärsimättömän aika kun, piti odotella pitkälle seuraavaan päivään, että pääsin hankkimaan sopivat höyhenet, helmet ja metallirenkaan, johon mandalan virkkasin kiinni.


Höyhenien ja helmien kiinnittely ei ollut lempparihommani vaikkei siinä hankaluuksia ollutkaan. Sen tyylinen näpertely vain ei kuulu mielipuuhiini. Homman sain kuitenkin hoidettua ja unisieppari pääsi roikkumaan paikalleen sängyn päädyn ylle.



22. lokakuuta 2016

Panta korvien lämmittäjäksi.

En ole ollut koskaan pipofani, mutta vanhemmiten niitäkin tulee päähän vedettyä useammin. Tosin vielä ei-ihan-niin-kylmillä keleillä mielummin laitan hiukset ponnarille ja korvien suojaksi pannan. Aiemmin olen tehnyt pitsisen pannan (klick!) ja nyt halusin tehdä reiättömän ja sellaisen jossa on "joku juttu" mukana.


Päädyin siis tekemään palmikkokuviota ja "jutuksi" napeilla kiinni olevan läpän. Kovasti pähkäilin värivalintaa harmaiden sävyjen, oranssinruskean ja mustan välillä. Mustassa palmikot ei olisi päässyt esiin, joten hylkäsin sen ja päädyin lopulta geneeriseeen vaalean harmaaseen, joka oikeastaan sopii kaiken kanssa.
Lankana siis Cascade Yarnsin Heritage; merinovillainen sukkalanka ja malli omasta päästä.


Pakko jälleen pahoitella kuvien laatua. Kuvaajana en ole kummoinen ja teen sen kännykälläni. Päivänvalosta ja käden tärinästä riippuen ne onnistuu enemmän tai vähemmän. Kaipa näistäkin selkoa saa :D