3. kesäkuuta 2015

Vaakasilmukoiden neulominen.

Jonkin aikaa sitten tein Lettiraitasukat, joihin tein sen vaakasuorassa olevan lettimäisen raidan vähän vaivalloisella tavalla. Nyt viitsin asiaa hieman tutkia ja löysin ohjeet kuinka samannäköisen raidan saa luotua helpommin.

Tässä on englanninkielinen video vaakasilmukoiden (vikkel braid) luonnista.


Tämä video on siitä hyvä, että kuva on selkeä ja läheltä. Mutta jos ei englantia oikein ymmärrä niin alapuolella on suomenkielinen video.


Youtube on näitä ohjevideoita täynnä, mutta en vain viitsinyt etsiä niitä ensin, kun oli niin kiire sukkia aloittamaan. Perinteistä minua. Ensin tehdään ja jälkikäteen tutkitaan, kuinka sen olisi voinut tehdä paremmin/oikein. 

Seuraavat lettiraitasukkani kokeilen tällä tekniikalla. 

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tekniikka ja kokeiluun menee. Todella siistit on nuo päättelytekniikalla tehdyt lettiraitasukat. Saakohan tällä "helpommalla" tapaa yhtä hienoa jälkeä...

    VastaaPoista
  2. Niin, siitä jäljen hienoudesta en tiedä, kun en ole vielä testannut. Että kokeilemaan vaan... :)

    VastaaPoista
  3. No nyt on kokeiltu. Muutamia ongelmia mulle tuli tällä tekniikalla. Keeroksen vaihtumiskohdan siistiksi saaminen ehkä isoimpana, ja vähän tuli joustamatonta, joten en tehnyt kuin muutaman raidan sukkien varteen. Kuvia blogissa. https://kurjenmarja.wordpress.com/2015/06/18/kedolla-kerran/

    VastaaPoista