16. marraskuuta 2015

Neulontakirjallisuutta.

En ole mikään  neulekirjojen tai lehtien suurkuluttaja, sillä nykyisin varmaan aika monien tavoin etsin neuleohjeet ja inspiraatiot netistä löytyviltä sivuilta ja kuvista. Pari aiheeseen liittyvää kirjaa tietty löytyy hyllystä ja nyt määrä lisääntyi kahdella. 

Pirjo Iivosen Unelmien Silmukat - kirja on ollut must have-listallani jo pitkän aikaan. Vaikka kovasti kirjaa halusinkin sain aikaiseksi sen hankkimisen vasta nyt. Syynä siihen miksi olen kirjan halunnut on oikeastaan vain yksi sukkamalli. 


Nimittäin Kesän muisto-sukat. Olen käynyt monet kerrat kuolaamassa näiden sukkien kuvia Pirjon Raverly-sivulla. Nämä on pakko tehdä joskus itselle. Kivointa kirjassa on, että Pirjon suunnittelmissa sukissa on usein erikoisia jujuja ja mielenkiintoisia tekniikoita, joihin en ole ennen törmännyt. Mielenkiintoista tekemistä riittää siis paljon. 


Muita mielestäni kauneimpia malleja kirjassa ovat..

Sydänkäpynen


Maininki


Melodia


Sukkakirjan kylkeen tilasin vähän heräteostoksena Islantilaisia neuleita - kirjan. En koe itseäni kovinkaan lahjakkaaksi paitojen neulojaksi sillä koskaan en ole saanut tehtyä sellaista loppuun saakka. Ne meinaavat tuntua itselle vähän pitkäveteisiltä tehdä. Nytkin tuolla lojuu pari keskeneräistä, jotka tällä kertaa ovat sen verran lupaavassa vaiheessa, että ne joskus voisin jopa valmiiksi saada. 

Islantilaiset villapaidat ovat mielestäni kauniita olen pitkään halunnut sellaisen tehdä. Nyt tosin projekteja on sen verran monia meneillään, että jätän suosiolla tämän paitaprojektin ensi talveen. Kun sen aika tulee, on hyvä tietää, että hyllystä löytyy valmiina kirja pullollaan ihania ohjeita. 
Alla niistä muutamia. 


1 kommentti:

  1. Minäkin katson ohjeita paljon netistä, mutta kässäkirjoja ja -lehtiä täytyy silti olla. Niitä on ihana selata ja haaveilla mitkä kaikki haluaisi toteuttaa. Islantilaiset neuleet ovat ihania, ainakin yksi sellainen löytyy omalta to-do-listalta. Minä ostin eilen kädentaitomessuilta Norjalaisneuleita-kirjan.

    VastaaPoista