13. huhtikuuta 2015

Korut esiin seinälle.

Kaiken haluaisin tehdä neulomalla, niin myös korutaulun.

Valitsin langaksi hyväksi havaitun Dropsin Muskatin. En ole juurikaan sinisen värin ystävä, mutta tuo petroolin sininen huusi minua hyllystä, joten se valikoitui mukaan kuitenkin. 


Kirjoneuletta tasoneuleena en ollutkaan tehnyt pitkään aikaan. 
Nurjat puolet tuntui aina vähän ärsyttäviltä tehdä, mutta vikkelään työ eteni silti, sillä kuvion oppi ulkoa pian.


Kuvio on itsesuunniteltu ja teidän iloksenne, jos joku haluaa tätä omissa tekeleissään käyttää, tein omasta suttuversiosta selkeän ruutupiirroksen.  


Kun neulottu tausta oli valmis kiinnitin sen ostettuihin kehyksiin ja taustalevyyn. Takaa viritelmät näyttävät tollaiselta kammotukselta, mutta onneksi sinne ei tarvitse katsella tämän enempää.


Sitten vielä koukut alareunaan kiinni ja valmis työ seinälle. Alunperin kirjoneuleen piti yltää kehyksissä ihan reunasta reunaan, mutta koska mittailuni meni ehkä hieman pieleen ja kaiken lisäksi en ottanut tarpeeksi huomioon sitä kuinka napakkaa neulontajälkeni on, niin lopulta kuviollinen alue jäi liian pieneksi ja jouduin neulomaan reunoja lisää mustalla värillä.

En siis juuri koskaan lähde purkamaan sitä mitä olen tehnyt vaan keksin jonkin muun ratkaisun. Tässä tapauksessa lopputulos jäi kauaksi täydellisestä, mutta on sen verran kelvollinen, että korutaulun viitsi seinälle laittaa. 
Onpahan oikeasti itsetehdyn näköinen. 


Korutkin pääsi heti omalle paikalleen. Korvikset on tosi helppo ujuttaa roikkumaan neulokseen. Ne pääsisivät paremmin edukseen hillitymmästä taustasta, mutta otin tässä huomioon neulomisen mielekkyyden. Yksivärisen ja jujuttoman neuleen neulominen käy välittömästi tylsäksi, joten siksi tein mielummin tällaisen.


3 kommenttia: