27. elokuuta 2015

Räsymatot jalkaan

Ainakin Facebookin villasukkaryhmissä on vilissyt jo pitkän aikaa paljon näitä räsymattosukiksi nimettyjä villasukkia. Näissä sukissa neulotaan vuorotellen oman mieltymyksen mukaan yleensä kahta eri itseraidottuvaa tai muuten moniväristä lankaa. 
Päätinpä itsekin tempautua mukaan tähän villitykseen. 

Katselin lankavarastojani ja päätin summanmutikassa valita sellaiset kerät millä väreillä en ole pitkiin aikoihin tehnyt mitään. Ja sitten vielä lisäsin soppaan tuon ikivanhan ruskean Nalle-langan, joka on ollut äitini lankavarastoissa ikuisuuden käyttämättömänä ja sitten minulla, mutta nyt koitti sillekin aika päästä puikoille (edes vähäsen). Keskimmäinen kerä on Nalle Taikaa. 


Aluksi arvelutti millainen okesennus tuosta yhditelmästä tulisi. Olin vieläpä päättänyt tehdä tiheän raidoituksen eli joka toinen kerros eri langalla. Aloitin raidoittamisen jännityksellä, mutta yllätyksekseni jälki ei näyttänytkään lainkaan pahalta. Näistä tulikin oikein super-räsysukat, kun on niin värikkäät, mutta tykkään näistä huippupaljon! 
Lopuksi vielä kuva puuhalaatikostani, mihin olen nyt tarkasti muistanut laittaa käsityötarvikkeeni talteen, kun lopetan neulomisen. Ja laatikko vielä sohvalta hyllyyn. Aiemmin olen saattanut jättää käsityöni sohvan nurkkaan suht huolettomasti, mutta kerran ulkoa sisään tullessani huomasin että, meidän labbis olikin saanut keskeneräisen sukan hyppysiinsä. Ei ollut syyllisestä epäilystä kun lankavana johti takaisin häkkiin koiruliinin vierelle. Onneksi ei ollut monimutkaisempi työ puikoilla, joten vahinko ei ollut kovinkaan suuri tällä kertaa. Huhhhuh. 


6 kommenttia: