23. maaliskuuta 2016

Tipunkeltaiset sukat

Kädentaitomessuilta ostamani Aurinkokehrän vyyhti muotoutui villasukiksi, sillä aikeenani oli jo jonkin aikaa ollut tehdä ohuet villasukat ja nyt minulla oli siihen sopiva lankakin. 


Ensin lanka piti saada vyyhdistä kerälle. Minulla ei ole mitään kerijälaitteita, mutta homma onnistuu loistavasti poralla. Ei tarvitse kuin kiinnittää pahvirulla poran kärkeen kiinni. Esimerkiksi jesarilla pysyy hyvin. Vyyhdistä langanpää kiinni pahvirullaan ja ei kuin pyörittelemään. Kahden ihmisen hommaahan tämä oli. Mies operoi poraa ja ohjasi lankaa rullan ympärille kun minä pyörittelin vyyhtiä käsissäni. Homma sujui erinomaisesti ja valmiin kerän voi neuloessa tökätä talouspaperirullatelineeseen jossa se pyörii kivasti paikallaan neuloessa. 


Pinterestistä nappasin yksinkertaisen pitsineulekuvion mallin ja laitoin puikot viuhumaan. En enää löytänyt alkuperäistä kuvaa, joten ohje on tässä itse piirrettynä. Näiden pirteiden sukkien myötä toivottelen blogiini eksyneille 

AURINKOISTA PÄÄSIÄISTÄ!!

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Itsekin juuri pyörittelin pitkään säilyttämääni keltaista lankakerää ja haaveilin pitsisukista. Näin keväällä tekee mieli työstää tällaisia kirkkaita värejä :)

  VastaaPoista
 3. Onpa raikkaan väriset sukat. Kyllä nyt olette pääsiäisen kanssa ihan sävy sävyyn :).

  VastaaPoista
 4. Oikeat kevätsukat.
  Lupsakkata lankalauantaita ja iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista