7. maaliskuuta 2016

Saalis kädentaitomessuilta.

Ensimmäistä kertaa Helsingin kädentaitomessuilla kävin viisi vuotta sitten. Taisin laittaa itseni silloin jollekin postituslistalle sillä sen jälkeen tämä mainoskortti on putkahtanut postilaatikkooni joka vuosi. Ja onneksi tulee. Muutenhan en muistaisi kyseistä tapahtumaa tai sen ajankohtaa ollenkaan. Valitettavasti uudestaan pääsin siellä käymään vasta tänä vuonna. Rahaa taisi mennä kyllä niiden missattujenkin vuosien edestä, mutta tuli hyvä mieli kotimaisien kädentaitoyrittäjien tukemisesta. 


Valmiita tuotteita ostin pari kappaletta. 
Olen aina ollut vähän heikkona noihin pieniin kangaspussuikoihin. Silloin tällöin sellaisen saatan ostaa vaikka varsinaista käyttökohdetta minulla niille ei ole. Kotona kuitenkin jotain pientä tilpehööriä päätyy näihin säilytykseen. Tämä pussukka on Arkikaupan pöydältä, joka oli täynnä mitä ihanimmista kankaista tehtyjä pussukoita. Söpöt ketut veivät tällä kertaa voiton. Arkikaupan kotisivuille pääsee TÄSTÄ

Vakuutuin inkiväärin ja valkosipulin raastamisesityksestä ja ostin myös keraamisen raastinlautasen. Siinä olisi päässyt myös itse kokeilemaan kuinka raastaminen sujuu, mutta ei huvittanut kulkea haisevin sormin messuilla tavaroita hyvpistelmässä. Raastin on siis vielä itse kokeilematta, mutta löysin omien silmieni tueksi myös muutamia blogikirjoituksia, jotka kertoivat tuotteen toimivan loistavasti. Tuotteen on siis tehnyt Porvoon Paja. Yrityksestä ei löytynyt juurikaan tietoa tai kotisivuja, mutta ilmeiseti kiertävät kaikenlaisia messuja jonkin verran. 


Kympillä lähti mukaan myös Villasukkakirja monien käsitöitä käsittelevien kirjojen seasta. 
Päivän ensimmäinen ostamani lankakerä oli kasvivärjättyä villalankaa, jonka ostin Vanja Sean pöydältä. Käsityötarvikkeiden ja käsitöiden verkkokauppa Vanja Sea löytyy TÄSTÄ. Ja langan värjärin Anna Vaskon omat erittäin loistavat nettisivut aukeavat TÄSTÄ


Sitten lankojen ostaminen lähti ihan lapasesta kun päädyin lankakauppa Titityyn kulmaukseen. 
Olen monesti verkkokaupassa ihaillut lankavyyhtejä, mutta en ole niitä sieltä koskaan raaskinut ostaa. Nyt kun niitä oli kasoittain siinä silmien edessä käsien hypisteltävänä valtaisassa määrässä eri värejä, niin eihän niitä houkutuksia voinut olla vastustamatta. 

Mukaani päätyi kolme vyyhtiä  BC Garnin keltavihreää Semilla extra finoa, joka on 100% luomuvillaa, vyyhti Madelinetoshin Tosh merino lihgtia cardinal-punaisena sekä kaksi vyyhtiä Cascade Yarnsin Heritage sukkalankaa teräksenharmaana ja sinisenvihreänä. Kuvassa se näyttää selkeäasti siniseltä, mutta luonnossa siinä on myös vihreyttä selkeästi. Jännä sävy.
Titityyn verkkokauppaan pääset sukeltamaan klikkaamalla TÄSTÄPäädyin ostamaan myös kankaan paloja itselleni lisää. Jonkin verran niitä jo jemmassa on, mutten ole saanut aikaiseksi kaivaa ompelukonetta esiin. Taidan sen kuitenkin lähviikkoina tehdä, kun näitä ihania uusia kankaitakin löytyy. Kangaspöydillä ja hyllyillä sai aikaa kulumaan todella paljon valkkaillessa kivoimpia kuvioita tuhansien ihanien prienttien seasta. Ilman vyötettä kuvassa komeileva kangas on Tilkkutarhan valikoimasta ja heidän sivuilleen pääset TÄSTÄ. Loput vyötteen kanssa komeilevat kankaat ovat Forssassa sijaitsevan Kankainen-nimisen yrityksen pöydältä. Heidän kotisivunsa aukeavat TÄSTÄ


Eipähän ainakaan lopu käsitöistä materiaalit kesken. Ihan kuin sitä vaaraa olisi ollut olemassa muutenkaan ;D Oli onnistunut reissu kaiken kaikkiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti