22. helmikuuta 2015

Mollie kukkasia + ohjelinkit

Sain inspiraaton tehdä taas Mollie-kukkia, kun näin Pinterstissä kuvan, missä niitä oli käytetty peiton tekoon. Tykkään paljon kukkajutuista ja nää on niin pieniä ja söpöjä.


Muutama vuosi sitten tein näitä viimeksi, joten piti hieman tsekkailla ohjeista kuinka ne syntyivätkään. Lyhyt vilkaisu ohjeeseen ja johan alkoi homma luistaa. 

Ensin tehdään taikasilmukka, johon tulee viisi kiinteää silmukkaa. 


Se on kukan keskustapallukka.


Sitten vaihdetaan väriä. Terälehdet aloitetaan kolmella ketjusilmukalla.


 Sitten saman silmukan läpi vedetään koukulle pitkiä langankiertoja vuoroin edestä ja takaa. 
Yhteensä kymmenen kappaletta. Kymmenes langankiertovedetään kaikkien langankiertojen läpi ja kiinnitetään piilosilmukalla.


Sitten kolme ketjusilmukkaa piilosilmukan perään ja sitten läpisamasta silmukasta kuin muukin terälehti ja kiinni piilosilmukalla. Siitä sitten seuraavaa terälehteä. 
Kuvassa ensimmäinen terälehti on käännetty "oikeinpäin" niin, että painan sormella langankiertoja takaa, että ne nousevat paremmin esiin. Toinen vielä sen näköinen kuin virkatessa tulee. 


Neljä tehty, kaksi vielä jäljellä...


Ja eka kukka on valmis.


 Sama kukka takapuolelta.*****^^*****^^*****

Omasta vajaavaisesta selostuksesta tuskin saa selvää, joten onneksi on olemassa muita erinomaisia ja yksityiskohtaisia ohjeita:
Tekstinä ja kuvina (engl.) - Mollie Flowers

*****^^*****^^*****

Siinähän niitä on yksi jos toinenkin. 

 
 Oho, sekaan löysi tiensä yksi valkoinenkin.


Hoo, niitä onkin oma läjänsä. 


 Noin, rohkeasti sekaisin vain. 


Kukkaset on helppoja ja nopeita tehdä. Ja monikäyttöisiä. Viimeksi pari vuotta sitten tein näistä pannualusia. Kukista tulee paksuja, joten soveltuvat hyvin sellaiseenkin. 
Nämä kuvissa seikkailevat kukat päätyvät nekin pannunaluseksi, mutta minulla on mielessä muitakin projekteja mihin haluan värkkäillä Mollie-kukkasia lisää. 


1 kommentti:

  1. Kivat kukat! Kiitos ohjeesta, pistän talteen ja kokeilen jossain välissä :-)

    VastaaPoista