17. maaliskuuta 2015

Reino-lootan uusi look.

Silloin, kun en tee neulomuksiani laitan sen yleensä kirjahyllyyn odottelemaan taas hyppysiini pääsyä.
Kuitenkaan keskeneräinen käsityö kirjahyllyssä ei välttämättä näytä kovin kivalta, joten päätin kaivaa esiin reinojen kenkälootan, joka on ennenkin palvellut minua käsityöjuttujeni säilytyksessä.


Laatikko on aika ohutta ja pehmeää pahvia eikä muutenkaan näytä kovin hyvältä tällaisenaan, joten päätin antaa laatikolle muodonmuutoksen leikkaa, liimaa, askartele -meiningillä. Olin ostanut kivalla kukkateemalla kuvioitua mustavalkoista askartelupaperia juuri tätä tarkoitusta varten.


Mittailin, leikkelin ja taittelin sopivia paperinpaloja laatikolle uudeksi päälliseksi. Hommassa mennikin yllättävästi aikaa, kun yritti malllailla paperin mahdollisimman tarkasti ja siististi kohdilleen.


Koristukseksi keksin liimata kannen reunoihin valkeaa pitsinauhaa ja kulmiin ihan pienet harmaat kolmiot. Kolmiot piilottavat lähinnä kelvottoman huonosti tehtyjä leikkauksia kansiosan kulmissa.
Mielestäni pitsinauha sivussa näyttää erittäin hyvältä. Kanteen laitoin tietenkin vielä infon siitä mitä laatikko sisältää. Eli käs'työjuttuloi. :) Kirjoitin tekstin itse ja ihmeellistä tässä on se, että ensimmäinen yritys onnistui heti. Niin ei usein käy. Ympäröin tekstin harmaan taustan vielä pitsinauhalla.


Ennen koko puuhan aloitusta mietin saankohan askarteluni onnistumaan toivomallani tavalla,
Nyt voin tyytyväisenä myhäillen todeta, että kyllä se onnistui.
Pomppasi lootaan jo yhdet miljoonista keskeräisistä neuletöistänikin.
2 kommenttia: