21. toukokuuta 2015

Virkattu kesämekko vaiheessa.

En juuri koskaan osta käsityölehtiä, sillä ohjeeni ja inspiraationi etsin yleensä netin kautta, mutta nyt viime kuussa selatessani suhteellisen uutta Neulo-lehteä, ihastuin virkattuun kukkamekkoon. Olihan se lehti ostettava ja alettava kokeilemaan jos tämän osaisi tehdä. 
Omaan tyyliini tietenkin, en tee suoraan ohjeen mukaan vaan tässäkin muokkailen työtä oman mieleni mukaan. Teen työn pienemmällä koukulla kuin ohjeessa, joten kukkaruuduista tulee pienempiä ja enemmän. Minulla on myös kurvikkaampi vartalo kuin kuvan mallilla, joten mekon muotoilua tarvitsee kehitellä hieman sitten, kun sen aika on. 


Toistaiseksi työ vilisee pieniä langanpätkiä, sillä päättely on inhokkihommaa ja jätän sen aina tekemättä kunnes on pakko. Fiksuahan olisi päätetellä pätkät heti valmistuneen ruudun jälkeen niin urakka ei tuntuisi niin isolta, mutta enpä vain ole saanut asennoitua itseäni siihen tapaan (vielä). 


Nyt etuosan lärpäkkeessä on valmiina 28 kukkaneliötä ja ainakin toinen mokoma tarvitsee tehdä, jotta se olisi sopivan kokoinen. Hommaa tässä siis riittää, Enköhän ehdi sen kuitenkin sen verran rivakasti tehdä, että ehtii vielä tänä kesänä käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti