27. joulukuuta 2015

Joulusukat + tiimalasikantapää


Juuri ennen aattoa sain kuin sainkin valmiiksi jouluisen fiiliksen sukat. Löysin pinterestistä ruutupiirroskuvan jossa oli tuo upea peuran kuva. Ihastuin siihen ja näin sain ispiksen joulutunnelmaisiin sukkiin. Koko sukkaa en halunnut peuran kuvilla täyttää joten vain yhdet peurat per sukka ja muuta härpäkettä sitten reilusti ympärille. Tein peurat vieläpä vastakkaisille puolille ja toistensa peilikuviksi. 


Varressa on valepalmikkopitsiä. Taitavat olla ensimmäiset sukat joihin teen palmikkomaisen resorin. Aiemmin muuten olen kyllä käyttänyt valepalmikkoa vaikka ja missä. 


Aiemmin opettelin uutena asiana sukan aloittamisen kärjestä jämälankajoulukalenterisukkaprojektissa (mikä muuten jäi päivään 10. erinäisten syiden takia, jospa ensi vuonna paremmalla menestyksellä). Nyt otin tähän haasteeksi opetella tiimalasikantapään neulomisen. Aina olen saanut hienoja sukkia aikaiseksi niinsillä tavallisellakin kantapäällä, mutta onhan niitä vaihtoehtoja kiva olla. Etenkin jos alan enemmänkin tekemään sukkia kärjestä varteenpäin. 

Muistan joskus vuosia sitten tiimalasikantapään tekoa kirjallisten ohjeiden avulla, mutta siitä ei tullut sitten yhtikäs mitään. Nyt etsin heti käsiini video-ohjeen. 
Alla oleva video oli selkeä ja onnistuin kantapäässä heti. Ei tullut ehkä kaunein, mutta ei katastrofikaan. 
Harjoitus tekee sitten mestarin. :)
4 kommenttia:

  1. Onpa kyllä todella kauniit sukat! Ja tiimalasikantapääkin näyttää oikein mallikelpoiselta :)

    VastaaPoista
  2. Sukkakuvien perässä päädyin ihastelemaan näitä kertakaikkisen ihania, kauniisti kuvioituja sukkia :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Tosi kauniit sukat! Rakastuin tohon peuran kuvaan, onko mahdollista saada ruutukuvio siitä?

    VastaaPoista